Beuken

Een loofhout soort bijzonder geschikt voor speelgoed doordat het splintervrij is en goed te bewerken is tot bijvoorbeeld ronde delen. Het hout groeit op verschillende plaatsen in Europa maar vooral in Oost europa

Grenen

Een van de meest voorkomende houtsoorten in Europa voor o.a. de bouw van huizen maar is vooral ook bekend van het gebruik in de Zweedse meubels en kan een harsige lucht hebben.

Berken

Een bijna witte snelgroeiende zachte houtsoort. Wij gebruiken deze houtsoort vooral als veneer voor kisten en kasten. Berken groeien op grote schaal in Rusland.

Ceder

Een bijzonder licht en snel groeiend hout met fijne structuur, de olie van cederhout maakt dat het hout geheel vrij kan zijn van behandeling tegen insecten. Het hout heeft een fijne geur en wordt veelal als hout in Zweedse en Finse Sauna’s gebruikt.

MDF

Een van houtzaagsel samengeperste hout plaat, bijzonder hard en robuust en ook handig voor het persen of profileren.

Multiplex

Multiplex is afhankelijk van de dikte samengesteld uit verschillende lagen beuken of berken hout. De lagen worden eerste van de gekapte bomen geschild om vervolgens verlijmd te worden tot samengestelde planken.

Möchten Sie mehr wissen?

Bei Fragen zu den genannten Entwicklungen oder zu einem unserer anderen Konzepte kontaktieren Sie uns Bitte unter: info@boddi.eu