Dick Rolf
Grondlegger van BODDI

BODDI is bedacht en ontwikkeld door Dick Rolf, oprichter en voormalig eigenaar van Rolf Onderwijs. Met meer dan 60 jaar ervaring in speelgoedontwikkeling heeft hij veel prijzen op zijn naam gezet. Ook BODDI is een bekroond speelgoedconcept.

Met de paplepel ingegeven

Dick Rolf werd geboren als zoon van een van de laatste poppendokters in Nederland. Hij groeide op in de speelgoedzaak van z’n vader in Utrecht, ook wel bekend als het Groene Kruis Poppenziekenhuis. Behept met hetzelfde virus als z’n vader, ging Dick Rolf zich toeleggen op speelgoedconcepten voor spel- en leermethodes.

 

Fameuze speelgoed ontwerper

Hij richtte Rolf onderwijs op en werkte hier jaren aan allerhande speelgoedsystemen en educatieve methoden voor scholen. Ook na zijn vertrek uit het bedrijf, bleef hij doorgaan met ontwikkelen. Zijn diepgaande kennis en ervaring werd vastgelegd tussen 2006 en 2017 in een fris nieuw concept: BODDI

Uniek bekroond concept

Met dit gepatenteerde modulaire speelgoedsysteem bracht Dick Rolf duurzaamheid, kwaliteit, creativiteit en betaalbaarheid op slimme wijze samen. Dat maakt dit prijswinnende concept uniek in een markt die wordt gedomineerd door speelgoed met een laagste-prijs-focus. BODDI constructie materiaal is bekroond met de Medaille d’Or op de Salon International Des Inventions in Geneve.

Samenwerking Dick Rolf & Bart Hegeman

De BODDI-collectie is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1500 prototypes. Een groeiende collectie die jarenlang zichtbaar was in de winkel-opslagplaats bij Antwerpen. Met ieder nieuw item groeide ook het aantal nieuwsgierige neusafdrukjes op de winkelruit. In 2017 besloten Dick Rolf en internationaal ondernemer Bart Hegeman met zijn team hun krachten te bundelen om BODDI naar de markt te brengen en beschikbaar te stellen voor een breed publiek.

Bekijk het interview met Dick Rolf senior

Uit "Een TV fragment uit de jaren 50".

Wilt u meer weten?

Voor vragen over bovenstaande ontwikkelingen of over een van onze overige concepten kunt u ons bereiken via: info@boddi.eu